Antena 3 CNN Actualitate O cunocută aplicație de chat intră în lupta cu jihadiștii

O cunocută aplicație de chat intră în lupta cu jihadiștii

O cunocută aplicație de chat intră în lupta cu jihadiștii
26 Noi 2015   •   13:22

O aplicatie de mesagerie populara in randul celor din Statul Islamic, folosita pentru comunicare si propaganda, a introdus o noua functie care le-ar putea da batai de cap jihadistilor, scrie ziare.com.

Telegram, care are 62 de milioane de utilizatori activi, a introdus un nou buton prin care pot fi raportate conturile cu continut neadecvat, arata Business Insider

Dupa ce apesi pe acel buton, iti va aparea un meniu in care trebuie sa mentionezi motivul pentru care semnalezi contul respectiv ca fiind nepotrivit, asa ca ai de ales intre "spam", "violenta", "pornografie" si "altele".

La ultima optiune, iti va aparea un camp pe care il poti completa cu ce te-a deranjat, inclusiv cu faptul ca apartine unor jihadisti si ca e folosit pentru propaganda.

Statul Islamic foloseste "canalele" Telegram - care permit sa distribui mesaje catre un numar oricat de mare de utilizatori abonati - pentru propaganda, distribuind inclusiv imagini, inregistrari audio, videoclipuri si declaratii oficiale.

Aplicatia e similara cu WhatsApp, insa are un nivel mult mai ridicat de criptare si de securitate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care e preferata de jihadisti, avand in vedere ca mesajele respective raman stocate in telefoane si pe servere o perioada limitata de timp.

Pana de curand, compania din spatele Telegram a fost reticenta in ceea ce priveste stergerea conturilor folosite de adeptii Statului Islamic, insa dupa atacurile din Paris, revendicate de aceasta grupare terorista, aplicatia a eliminat 78 de conturi ISIL.

Noul buton va face mai simpla raportarea canalelor de acest tip.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close