Antena 3 CNN Actualitate O cutie suspectă a fost găsită la podul Băneasa. Ciocan: Este vorba de un joc internaţional

O cutie suspectă a fost găsită la podul Băneasa. Ciocan: Este vorba de un joc internaţional

O cutie suspectă a fost găsită la podul Băneasa. Ciocan: Este vorba de un joc internaţional
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Aug 2010   •   10:59

O cutie suspectă a fost identificată de poliţişti la podul Băneasa, pe traseul pe care preşedintele israelian Shimon Peres va merge către aeroport. După cercetări, poliţiştii au stabilit că recipientul face parte dintr-un joc internaţional promovat pe internet, care presupune ascunderea unei cutii de către o persoană şi găsirea ei de către altele, cu ajutorul GPS-ului.

Potrivit lui Christian Ciocan, o echipă de pirotehnişti se va ocupa de ridicarea în condiţii de siguranţă a cutiei.

Jocul, promovat pe www.geocaching.com poate fi jucat de oricine. În prima etapă, cineva ascunde o cutie, denumită ?geocache? undeva, în spaţiul public, după care indică poziţia cutiei pe internet. Cei care vor să intre în joc se folosesc de GPS pentru a găsi cutia şi lasă înăuntru un obiect, după care îşi scriu numele pe o listă. Apoi, scriu despre experienţa lor pe internet.

Poliţiştii s-au mai confruntat cu o astfel de situaţie în 2008, în timpul summit-ului NATO. Nu se ştie dacă există vreo legătură între aceste incidente şi vizitele unor oficiali importanţi la Bucureşti.

Astfel de cutii se află în număr mare în Bucureşti şi în ţară, potrivit site-ului geocaching.com, unde se poate găsi localizarea lor exactă pe harta oraşului. De altfel, chiar şi cutia găsită la Gara Băneasa este menţionată pe harta de pe site.

De această dată, însă, fiind vorba despre un traseu pe care se va deplasa o coloană oficială, drumul a fost verificat şi s-a dorit îndepărtarea oricăror obiecte care ar putea constitui o ameninţare.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: cutie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close