Antena 3 Actualitate O directoare din Primăria Capitalei, reţinută de DNA pentru evaziune fiscală de 2,2 milioane de euro

O directoare din Primăria Capitalei, reţinută de DNA pentru evaziune fiscală de 2,2 milioane de euro

14 Mai 2013   •   15:58
O directoare din Primăria Capitalei, reţinută de DNA pentru evaziune fiscală de 2,2 milioane de euro
Sursa foto: Foto: calvinayre.com

Directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice din Primăria Capitalei, Mirela Ercuţă, şi soţul acesteia au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie. Cei doi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,2 milioane de euro, prin intermediul unor firme din Brăila, informează Mediafax.

Mirela Ercuţă - administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti -şi Cosmin Radu Ercuţă - administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti - sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală în formă continuată, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de marţi.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2008, cei doi, în calitate de administratori în drept şi în fapt la SC Morpheus SRL Brăila (transformată ulterior în SC Bujor De Pădure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudeşti, judeţul Brăila, şi SC Teseus SRL Brăila, societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata către bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit şi TVA, în sumă totală de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro).

Soţii Ercuţă au fost reţinuţi luni, iar marţi vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit DNA, propunerea de arestare preventivă a fost formulată şi ca urmare a sustragerii celor două persoane de la urmărirea penală.


 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close