Antena 3 CNN Actualitate O doctoriţă din Iaşi, acuzată de discriminare, după ce a refuzat să elibereze o adverinţă unei bolnave de SIDA

O doctoriţă din Iaşi, acuzată de discriminare, după ce a refuzat să elibereze o adverinţă unei bolnave de SIDA

O doctoriţă din Iaşi, acuzată de discriminare, după ce a refuzat să elibereze o adverinţă unei bolnave de SIDA
Sursa foto: SIDA
15 Sep 2009   •   23:36

Un medic din Iaşi este acuzat de discriminare de o tânără infestată cu virusul HIV. Doctorul ar fi refuzat să-i elibereze o adeverinţă care să confirme că fata figurează cu boli cronice în baza de date a Universităţii, fapt care-i dădea dreptul la cazare gratuită. Medicul spune însă că nu-i putea elibera adeverinţa fără să-i fi citit dosarul medical.

Tânăra de 20 de ani este studentă în anul al doilea. Ca să se cazeze gratuit în cămin, tânăra avea nevoie de o adeverinţă de la medicul de la Policlinica pentru Elevi şi Studenţi. Avizul trebuia să precizeze că tânăra este înregistrată cu boli cronice în baza de date a Universităţii.

Doctoriţa acuzată spune că nu avea acces la dosarul tinerei, acesta fiind securizat în dulapul celui care o înregistrase. Acesta din urmă îşi începea programul la ora 13. Ca să nu-l mai aştepte pe colegul său, ar fi trimis-o pe fată la un specialist infecţionist, după o nouă adeverinţă.

Documentul trebuia să ateste din nou că tânăra nu reprezintă un pericol pentru colocatari.

Observator

×
Subiecte în articol: medic Iași SIDA
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close