Antena 3 CNN Actualitate O elevă a trecut de la nota 5,30 la 1,60, după contestaţia pentru proba de filosofie

O elevă a trecut de la nota 5,30 la 1,60, după contestaţia pentru proba de filosofie

O elevă a trecut de la nota 5,30 la 1,60, după contestaţia pentru proba de filosofie
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2011   •   17:30

O elevă a Liceului de Arte din Focşani, care a fost notată iniţial cu 5,30 la filosofie şi care a depus contestaţie, a primit 1,60 în urma recorectării lucrării, informează Mediafax.
   
Absolventa Liceului de Arte din Focşani a depus contestaţie după ce a aflat că la filosofie a luat doar 5,30, însă vineri, în urma recorectării tezei, ea a aflat că lucrarea i-a fost apreciată cu 1,60, aşa că nu a promovat examenul nici în urma reevaluării.
   
În judeţul Vrancea aceasta este cea mai mare diferenţă de evaluare a unei teze întâlnită până la ora transmiterii acestei ştiri, oficialii din Inspectoratul Şcolar neavând încă o situaţie pe materii şi diferenţele dintre notele iniţiale şi cele primite în urma recorectării.
   
În Vrancea, printre cei care au primit notă mai mare în urma contestaţiilor se numără şi o elevă olimpică naţională la limba italiană, care a fost iniţial declarată respinsă după ce a luat nota 4,25 la matematică. Ea a luat un punct şi cinci sutimi în plus în urma recorectării, avînd nota finală la matematică 5,30. De asemenea, fata a primit un punct în plus şi în urma recorectării tezei la limba română.
   
Duminică, după afişarea rezultatelor preliminare în Vrancea, rata de promovare la bacalaureat a fost de 38,73%, iar în prezent, după contestaţii, este de 39.9%.
   
Conform inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Vrancea, Maria Lupu, deşi procentul de promovabilitate la bacalaurerat este mai mare în urma recorectării tezelor, au existat şi elevi care iniţial fuseseră admişi, iar ulterior au fost declaraţi respinşi.
   
"Comparând cele două procente, se constată o evaluare bună la prima etapă de corectare întrucât diferenţa este nesemnificativă. Între candidaţii care au contestat notele obţinute la prima evaluare se numără şi unii care au primit note mai mici, stfel încât au pierdut bacalaureatul, ceea ce pentru noi înseamnă că absolvenţii s-au supraevaluat. În linii mari, procentul este obiectiv şi el este obţinut ca urmare a unui examen corect şi echilibrat", a declarat, vineri, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Vracea, Maria Lupu.

×
Subiecte în articol: eleva examen contestatie promovare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close