Antena 3 CNN Actualitate O fată de 12 ani din Constanţa, ţinută în lanţuri: Fusese vândută de propriii părinţi pentru căsătorie

O fată de 12 ani din Constanţa, ţinută în lanţuri: Fusese vândută de propriii părinţi pentru căsătorie

O fată de 12 ani din Constanţa, ţinută în lanţuri: Fusese vândută de propriii părinţi pentru căsătorie
Sursa foto: Foto: bzi.ro
28 Iul 2011   •   14:11
Update 18.44 - Fetiţa în vârstă de 12 ani vândută de părinţii săi pentru căsătorie şi ţinută legată cu lanţuri în casa viitorilor săi socri, din localitatea constănţeană Valu lui Traian, nu are nici măcar certificat de naştere. Copila nu a fost înregistrată în niciun act oficial, au declarat reprezentanţii Poliţiei Constanţa, potrivit Mediafax.

Update 18.30
- Minora care era ţinută în lanţuri de familie, pentru că nu dorea să se mărite cu un băiat de 10 ani, a fost examinată joi de medicii legişti şi dusă într-un centru de plasament, informează Agerpres. Copila era foarte speriată şi a fost însoţită de un asistent social şi de un psiholog la Serviciul de Medicină Legală, fiind supusă şi unei examinări ginecologice.

Update 17.00 - Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa i-au reţinut, joi, pe părinţii care şi-au legat fata de 12 ani cu un lanţ, pe motiv că nu dorea să se mărite cu un băiat de 10 ani. Din primele cercetări, minora S.C. a fost sechestrată de mama sa, învinuita Selin Atige, şi de viitorul ei socru, Cerchez Rubie.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Selin Atige şi Cerchez Rubie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, urmând să-i prezinte magistraţilor Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.


O fată de 12 ani dintr-o familie de ţigani turci a fost ţinută în lanţuri timp de mai multe zile. Părinţii ei o vânduseră unei familii din Valu lui Traian, în vederea căsătoriei. Fata a fost preluată de poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, informează Mediafax.

Cazul fetiţei a fost sesizat joi dimineaţă, printr-un apel la 112. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa respectivă au găsit-o pe fată legată cu un lanţ de piciorul unui pat.


Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, fetiţa ar fi fost vândută pentru căsătorie, practică obişnuită în familiile de romi. Ea a fost legată de pat pentru că ar fi încercat să fugă.

"Anunţul la 112 a fost făcut chiar de minorul de 10 ani, care a anunţat poliţia pentru că nu o vroia pe fată", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Roxana Onea.


Copila a fost preluată de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa şi dusă la Institutul de Medicina Legală pentru a fi consultată.
 

×
Subiecte în articol: fata lanturi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close