Antena 3 CNN Actualitate O fată de 14 ani a fost spânzurată de mâini de tatăl său drept pedeapsă, în Covasna

O fată de 14 ani a fost spânzurată de mâini de tatăl său drept pedeapsă, în Covasna

O fată de 14 ani din judeţul Covasna a fost pedepsită extrem de crud de la tatăl său pentru că nu ar fi avut suficientă grijă de fraţii mai mici în timp ce el și mama ei se aflau la muncă în străinătate. Acum, tatăl copilei a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi violenţă în familie.

O fată de 14 ani a fost spânzurată de mâini de tatăl său drept pedeapsă, în Covasna
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    10 Sep 2020   •   20:15

Mai mult decât atât, bărbatul și-a lovit fiica peste corp cu un băț, iar la un moment dat a scos-o cu forţa din casă, ţinând-o de mână şi a dus-o într-o magazie situată în apropiere.

„Inculpatul a luat o sfoară din rafie şi i-a cerut persoane i vătămate să ţină mâinile încrucişate în faţă pentru a o lega, iar de frică, persoana vătămată a întins mâinile cum i-a solicitat inculpatul. Inculpatul a legat-o cu acea sfoară de mâini  în zona încheieturilor, trecând celălalt capăt al sforii peste o grindă din lemn de la acoperiş, după care a tras de celălalt capăt al sforii, persoana vătămată rămânând atârnată de acea sfoară”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor, potrivit Adevărul.

Fata a reuşit să se salveze singură după un timp, urcându-se pe un scaun. Așa a reușit să-și desfacă sfoară cu care fusese legată și să fugă în stradă. A mers la bunica sa și aceasta a sfătuit-o să meargă la un centru al Protecţiei Copilului pentru a cere ajutor, lucru pe care fata l-a şi făcut. R

eprezentanţii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă din Sfântul Gheorghe au sesizat de îndată Poliţia, anunţând că o fată de 14 ani „ s-a prezentat într-o stare emoţională şocantă” la sediul instituţiei şi a solicitat sprijin, declarând că a fost agresată de tată. Copila prezenta echimoze pe mâini, picioare şi la nivelul încheieturilor mâinilor, ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Familia a făcut presiuni ca fata să-și retragă plângerea

În timpul procesului, în timp ce se afla internată în centrul de protecţie, familia a făcut presiuni uriaşe asupra fetei pentru a-şi retrage plângerea, în contextul în care tatăl a negat acuzaţiile. Înainte de pronunţarea sentinţei, adolescenta a anunţat instanţa că doreşte să se împace cu tatăl ei şi îşi retrage plângerea pentru violenţă în familie. Ea a încercat chiar să îi ia apărarea tatălui, susţinând că nu el a agresat-o, ci un prieten, care i-ar fi dat cu un par peste mâini.

Instanţa nu şi-a însuşit noua versiune a adolescentei, care era contrazisă de probele de la dosar: leziunile de la încheieturile mâinilor erau produse prin frecare, nu prin lovire, declaraţiile martorilor, ale bunicii. În plus, minora nu a putut să indice numele persoane amicului care ar fi agresat-o.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus condamnarea tatălui la 3 ani de închisoare cu suspendare, stabilindu-i, totodată, un teremen de supraveghere de 4 ani. Curtea de Apel Târgu Mureş urmează să pronunţe sentinţa definitivă în acest caz, după judecarea apelului.

×
Subiecte în articol: Covasna
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close