Antena 3 CNN Actualitate O fată de 14 ani figurează în acte ca fiind decedată

O fată de 14 ani figurează în acte ca fiind decedată

O fată de 14 ani figurează în acte ca fiind decedată
Sursa foto: Foto: Videonews
09 Iun 2011   •   19:27

Vie, dar... moartă. Este problema pe care trebuie să o rezolve o copilă de 14 ani, din localitatea vrânceană Odobeşti. Fata e bine, sănătoasă. Doar că în acte figurează decedată. De mai bine de 13 ani. Evident, nu beneficiază de asistenţă sanitară gratuită, nu îşi poate face buletin şi lista poate continua.

Greşeala ar fi pornit pe când fata era încă un bebeluş.

"În 1997, când a decedat o persoană la Andreiaşu, care avea aceeaşi dată de naştere, era identică, cel care a făcut menţiunea de deces în evidenţe a înregistrat o altă persoană. S-a strecurat o eroare", explică  cms-şef Nicolae Cojocaru, şef Serviciul Public de Evidenţă Informatizată a Persoanei Vrancea.

Până în decembrie 2010, adolescenta a fost înscrisă la medicul de familie. De la 1 ianuarie, datele fetei au dispărut din evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. În schimb, apărea ca decedată de la vârsta de cinci luni.

"În momentul de faţă, persoana este înscrisă pe lista medicului de familie, încă de la începutul lunii mai, şi funcţionează cu starea corectă, vie", a declarat Iustina Micu, purtător de cuvânt CJAS Vrancea.

Acum însă, medicul de familie trebuie să o înscrie din nou în evidenţe. Lucru greu, cu birocraţia. Nu e prima dată când apar astfel de erori în sistem.

"Sunt pensionari trecuţi la elevi, sunt bărbaţi trecuţi la gravide", explică dr- Grogore Hanţă, medic de familie. 

Până va fi validată în Sistemul Informatic Unic Integrat, fata va trebui să-şi plătească medicamentele şi spitalizarea, în caz că se îmbolnăveşte.

 


×
Subiecte în articol: fata moarta acte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close