Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Deva vrea să anuleze adopţia unei fetiţe autiste: ?Mi-au spus că e sănătoasă?

O femeie din Deva vrea să anuleze adopţia unei fetiţe autiste: ?Mi-au spus că e sănătoasă?

O femeie din Deva vrea să anuleze adopţia unei fetiţe autiste: ?Mi-au spus că e sănătoasă?
26 Apr 2010   •   11:29

O femeie din Deva vrea să anuleze adopţia unei fetiţe pe care a înfiat-o în urmă cu 10 ani, după ce a descoperit că aceasta este bolnavă. Mama adoptivă susţine că micuţa i-a fost prezentată ca un copil sănătos, iar între timp a descoperit că are autism. Reprezentanţii Oficiului Român pentru Adopţii (ORA) susţin că adopţia nu poate fi desfăcută.

La începutul lunii aprilie, fetiţa a fost internată într-un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi din municipiul Hunedoara. Femeia, în vârstă de 43 de ani, cere acum ajutorul Oficiului Român pentru Adopţii (ORA) ajutorul pentru a renunţa la obligaţiile pe care le are faţă de copilul adoptat, informează Mediafax.

"Mi-au spus că fetiţa este sănătoasă"

"Fetiţa avea aproximativ trei ani când am adoptat-o. Mi-au spus că este sănătoasă. După ce a mai crescut s-a dovedit că are tulburări de comportament şi este violentă. Eu am divorţat de fostul soţ şi, în 2005, m-am recăsătorit, iar în 2006 am născut un copil. Când copilul a avut un an a fost agresat de fetiţă?, povesteşte femeia.

?În ultimii ani, mama mea m-a ajutat mult în creşterea ei, însă între timp mama mea s-a stins din viaţă şi eu nu am mai putut-o îngriji. Am internat-o într-un centru de plasament pentru copii cu probleme şi am cerut sprijinul Oficiului Naţional de Adopţie?.

?Nu sunt singura în acestă situaţie?

?Când am avut acces la fişa medicală, am aflat că fetiţa a fost sub tratament cu fenobarbital timp de cinci zile cu două luni înainte să demarez actele pentru adopţie şi eu nu am ştiut acest lucru", a adăugat mama adoptivă.

"Nu sunt singura în acestă situaţie. Sunt însă singura care a avut curaj să spună că vrea să renunţe. Nu ştiu unde să mă mai adresez", a mai spus femeia.

Autorităţile susţin că nu o pot ajuta pe femeie şi spun că adopţia se poate anula doar dacă părinţii adoptivi au murit. Secretarul de stat de la Oficiul Român pentru Adopţii, Bogdan Panait, a declarat că femeia trebuie să plătească lunar o anumită cotizaţie pentru faptul că fetiţa este internată într-un centru de plasament. Mama adoptivă refuză să plătească.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: adoptie autism fetita mama
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close