Antena 3 CNN Actualitate O femeie hipertensivă a aşteptat două ore ambulanţa, după ce i s-a făcut rău pe stradă (VIDEO)

O femeie hipertensivă a aşteptat două ore ambulanţa, după ce i s-a făcut rău pe stradă (VIDEO)

O femeie hipertensivă a aşteptat două ore ambulanţa, după ce i s-a făcut rău pe stradă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: videonews.ro
01 Aug 2010   •   21:04

Pentru binele tuturor, ar fi indicat să nu vi se mai facă rău, între orele 18.00 şi 19.00. Nu e o glumă! Sau dacă e, e una cinică! Între orele respective, e schimb de tură la ambulanţă şi s-ar putea să aşteptaţi mult şi bine. A păţit-o o femeie din Capitală, care a căzut în stradă, din cauza căldurii. Ea a fost nevoită să aştepte pe asfalt o oră şi patruzeci de minute până la sosirea ambulanţei.

Femeia are 37 de ani şi este hipertensivă. În drum spre serviciu, căldura de afară a răpus-o. Era puţin trecut de ora 18.00. Oamenii care au văzut-o căzută pe stradă au început imediat să înroşească telefoanele la 112. Alţii încercau să o ajute aşa cum ştiau mai bine.

A trecut însă mai bine de o jumătate de oră şi nici urmă de ambulanţă. Şi a mai trecut o jumătate de oră... Şi încă una... După o oră şi patrutzeci de minute a venit şi ambulanţa care însă nu avea nici măcar medic. Un asistent şi un şofer au preluat cazul.

Tot martorii au fost cei care au anunţat şi familia de cele întâmplate. Femeia de 37 de ani a ajuns, în cele din urmă, la spitalul Floreasca, unde medicii i-au acordat îngrijiri.

Acum, şefii ambulanţei se scuză. Erau prea multe cazuri la acea oră. Iar femeia căzută pe stradă nu a fost considerată o urgenţă de grad 0 pentru că încă era conştientă.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii nu înţelege însă altceva. De ce serviciul de ambulanţă nu a cerut ajutorul SMURD. ?S-a deschis o anchetă la serviciul de ambulanţă Bucureşti, pentru a vedea de ce medicul sau dispecerul nu au solicitat sprijinul colegului de la SMURD pentru a trimite un echipaj, din moment ce au văzut că echipaje libere?, a declarat Raed Arafat.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice peste câteva zile.

Observator

 

×
Subiecte în articol: ambulanta femeie strada doctori
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close