Antena 3 CNN Actualitate O fetiţă de 3 ani din Sibiu a murit de meningită. Alte 15 cazuri, localizate la Iaşi

O fetiţă de 3 ani din Sibiu a murit de meningită. Alte 15 cazuri, localizate la Iaşi

O fetiţă de 3 ani din Sibiu a murit de meningită. Alte 15 cazuri, localizate la Iaşi
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
18 Oct 2011   •   09:16

O fetiţă de numai trei ani din Sibiu şi-a pierdut viaţa dupa ce s-a îmbolnăvit de meningită. Copilul a murit vinerea trecută, după ce părinţii au internat-o la Spitalul de Pediatrie crezând că fetiţa are otită.

"A fost vorba despre o infecţie cu penumococ, localizat iniţial la nivelul urechii pentru că iniţial s-a crezut că este vorba de otită pentru ca apoi să se localizeze la meninge, diagnosticul final fiind meningită pneumococică", au declarat medicii.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică au prelevat probe de la toţi copiii de la grădiniţa la care fetiţa mergea şi au făcut dezinfecţie.

În Iaşi au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire cu meningită în cazul copiilor. Cei mai mulţi au vârste de sub 10 ani şi au luat boala de la colegii de grădiniţă sau de la şcoală.

Meningita este o boală contagiosă care netratată poate fi extrem de periculoasă. Pacienţii pot rămâne cu sechele neurologice, paralizii, iar boala poate duce până la moarte. Se manifestă prin dureri de cap, vărsături şi sensibilitate la lumină

 




×
Subiecte în articol: Sibiu Iași meningita fetita medici infectie deces
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close