Antena 3 CNN Actualitate O firmă chineză vrea să contruiască o şosea suspendată în Bucureşti

O firmă chineză vrea să contruiască o şosea suspendată în Bucureşti

O firmă chineză vrea să contruiască o şosea suspendată în Bucureşti
Sursa foto: Foto: blog.4rev.net
02 Mar 2011   •   17:18

Compania chineză Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd şi-a arătat miercuri interestul pentru realizarea unei autostrăzi suspendate la Bucureşti, conform Agerpres.

Firma este specializată în construirea de şosele suspendate, poduri şi pasaje şi a fost înfiinţată cu 61 de ani în urmă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, reprezentanţii companiei i-au prezentat primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în vizită în China, actuala şosea suspendată încă în construcţie, care străbate centrul Beijingului, fiind realizaţi 9,6 km într-un interval de doi ani.

"Este foarte clar că autostrada suspendată se poate face. Iată, avem dovada vie a faptului că 10 km au fost realizaţi în doi ani de această firmă şi am primit asigurări că modelul poate fi implementat şi la Bucureşti. Continuăm discuţiile, iar dorinţa mea este aceea de a demara cât mai curând cu putinţă acest proiect de fluidizare a traficului şi în Capitala României", a declarat Sorin Oprescu.

Programul oficial al edilului de la Bucureşti s-a încheiat cu vizita la una dintre cele mai mari unităţi spitaliceşti din China, spitalul Universitar "Chao-Yang".

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close