Antena 3 CNN Actualitate O gravidă suspectă de AH1N1 a murit. Copilul a fost scos prin cezariană

O gravidă suspectă de AH1N1 a murit. Copilul a fost scos prin cezariană

O gravidă suspectă de AH1N1 a murit. Copilul a fost scos prin cezariană
Sursa foto: gravida
02 Dec 2009   •   22:33

O tânără de 29 de ani însărcinată şi suspectă de gripă nouă a murit ieri, în spitalul din Oradea. Diagnosticul: infecţie respiratorie acută. Analizele nu au confirmat în final că femeia ar fi avut AH1N1. Cazul este însă unul mai puţin obişnuit. Tocmai din cauza suspiciunii, medicii i-au făcut tinerei operaţie de cezariană. Iar copilul a fost salvat.

În urmă cu zece zile, tânăra se simţea atât de rău încât a chemat salvarea. Nu se ştie motivul pentru care medicul a decis să nu o interneze. Femeia a mai rezistat 36 de ore acasă. Miercurea trecută a fost dusă la maternitate şi de acolo direct la Spitalul Judeţean, suspecta de gripă porcină.

Un posibil diagnostic extrem de periculos în cazul ei, mai ales pentru copilul încă nenăscut. Medicii i-au făcut analize, şi, în aşteptarea rezultatelor de la Bucureşti au încercat să o trateze. Cu antivirale în primă fază, apoi cu antibiotice.

Când starea femeii s-a agravat, medicii au decis: cpilul trebuia scos, chiar dacă sarcina nu ajunsese la termen. Pe de o parte din cauza suspiciunii, pe de alta-pentru că mama se simţea din ce în ce mai rău.

Apoi lucrurile au luat-o razna. Starea tinerei se agrava cu fiecare oră. Era, oricum conectată permanent la aparate. Au venit şi rezultatele de la Bucureşti care infirmau prezenţa virusului. Totuşi, tânăra a murit marţi, la ora 10 dimineaţa.

Medicii spun că femeia ar fi avut o gripă mai puţin obişnuită, fără legătură cu gripa nouă, care s-a agravat din cauza sarcinii.

Tânăra mai avea un băiat de numai 4 ani care a aflat de la grădiniţă că mama lui a murit. Tatăl nu a avut puterea să-i spună. Rezultatele autopsiei vor fi cunoscute joi dimineaţă. Singura rază de lumină este fetiţa nou-născută. Este în stare bună, are un kilogram 300 şi se va numi Raisa, aşa cum ar fi vrut mama ei.

Observator

×
Subiecte în articol: gravida AH1N1
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close