Antena 3 CNN Actualitate O grenadă în stare de funcţionare a fost găsită la mai puţin de un metru în centrul Ploieştiului

O grenadă în stare de funcţionare a fost găsită la mai puţin de un metru în centrul Ploieştiului

O grenadă în stare de funcţionare a fost găsită la mai puţin de un metru în centrul Ploieştiului
13 Ian 2014   •   15:39

O grenadă din Al Doilea Război Mondial, în stare de funcţionare, a fost descoperită, luni, în centrul Ploieştiului, îngropată în pământ, la mai puţin de un metru adâncime, fiind ridicată de către specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, conform MEDIAFAX.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, grenada a fost descoperită de către muncitori care executau lucrări în centrul oraşului Ploieşti, în zona cunoscută sub denumirea "Pasajul Unirea".
   
Cei care au descoperit muniţia au sunat la 112, iar specialiştii de la ISU au constatat că este vorba despre o grenadă în perfectă stare de funcţionare, care provine din al doilea război mondial.
   
Reprezentantul ISU Prahova a precizat că grenada ar fi putut exploda şi provoca pagube pe o rază de 50 de metri "dacă asupra ei ar fi existat acţiune directă, cu un corp dur, prin lovire".
   
Grenada a fost ridicată în condiţii de siguranţă şi dusă într-un poligon special, unde va fi detonată.

×
Subiecte în articol: grenada
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close