Antena 3 CNN Actualitate O locomotivă de epocă, expusă la Dej. Vezi cât a durat drumul ei până aici

O locomotivă de epocă, expusă la Dej. Vezi cât a durat drumul ei până aici

O locomotivă de epocă, expusă la Dej. Vezi cât a durat drumul ei până aici
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    10 Aug 2011   •   12:19

După ce a făcut un drum care a durat trei zile şi a fost supusă timp de trei luni unei munci de recondiţionare, o locomotivă veche de peste 100 de ani a fost expusă în faţa depoului din Dej. Bătrâna locomotivă a fost adusă aici de la depoul din Sub Cetate, care s-a desfiinţat.

Locomotiva expusă la Dej a fost fabricată la comandă, în urmă cu aproape 100 de ani, pentru căile ferate din Austria.

"A fost în circulaţie până în 1978, când linia a fost închisă, iar ulterior desfiinţată. Locomotiva face parte dintr-un lot de şapte bucăţi comandate special în Austria pentru această linie de cale ferată. Dintre cele şapte, se mai păstrează în ţară doar cinci", a declarat Florin Nan, de la depoul din Dej.

Drumul de trei zile pe care l-a parcurs locomotiva nu a fost lipsit de peripeţii.

"Am venit cu o viteză maximă de 25 de km pe oră şi am făcut pe drum aproape trei zile. Am avut o estacadă situată la limita înălţimii, la care am trecut cu o toleranţă de un milimetru şi am fost nevoiţi să demontăm coşul locomotivei, ca să putem trece pe sub linia de înaltă tensiune", povesteşte Florin Nan.

Bătrâna locomotivă a fost adusă de pe calea ferată până în faţa depoului din Dej, cu ajutorul unei linii construită provizoriu. Locomotiva va rămâne la Depoul din Dej alături de celelalte expuse deja aici.

 


×
Subiecte în articol: locomotiva Austria Dej
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close