Antena 3 CNN Actualitate O mamă și-a torturat și înfometat fiica adoptivă de opt ani până când copila a ajuns să cântarească doar 9 kg, în Rusia

O mamă și-a torturat și înfometat fiica adoptivă de opt ani până când copila a ajuns să cântarească doar 9 kg, în Rusia

Fetiţa îngrijită de Natalya Zubachyova, o mamă adoptivă din Rusia, în vârstă de 44 de ani, era atât de subnutrită încât avea greutatea şi aspectul unui copil de trei ani. Cântărea mai puţin de 9 kilograme când a fost preluată de autorități.

O mamă și-a torturat și înfometat fiica adoptivă de opt ani până când copila a ajuns să cântarească doar 9 kg, în Rusia
Sursa foto: thesun.co.uk
de Mia Lungu    |    10 Feb 2021   •   13:45

A fost găsită înfometată și suferind de degerături, incapabilă să meargă, de către un vecin al femeii, din orașul Bryansk. Vladislav Skorodumov era în vizită și a deschis o ușă unde a văzut-o pe Irina legată de un scaun înalt pentru bebeluș, relatează TheSun.

„Nu putea ieși singură de acolo. Picioarele ei erau albastre, era foarte subțire ”, a spus el. „Am luat copilul și i-am spus că nu o voi returna până la sosirea poliției. „Am adus-o acasă, am spălat-o și i-am gătit. I-am dat apă. A băut două pahare dintr-o singură înghițitură ". a mai povestit bărbatul.

Fata - cunoscută sub pseudonimul Irina - nu putea să se hrănească, să vorbească sau să meargă și nu știa să folosească toaleta, deși era „complet sănătoasă” când a fost adoptată.

În același timp, Zubachyova acorda dragoste și atenție propriei fiice de aproximativ aceeași vârstă și celorlalți doi copii minori pe care îi avea.

Condamnare la opt ani de închisoare pentru tratamentele rele aplicate fetiței: "Nu sunt ticăloasă, a fost lipsa mea de experiență"

Mama adoptivă a fost condamnată la opt ani de închisoare de un judecător, iar copiii ei minori au fost luați de autorități și instituționalizați într-un orfelinat. Când Zubachyova a fost reținută, soțul ei Igor, în vârstă de 45 de ani, a fugit și încă nu a fost găsit.

Zubachyova a recunoscut că „a cauzat în mod intenționat un prejudiciu grav sănătății” fiicei sale adoptive.

De asemenea, a fost condamnată pentru furt, prin utilizarea alocațiilor pentru Irina, pentru propriile sale nevoi.

Părinții au încasat o plată unică de aproximativ 200 GBP pentru asistență maternală și plăți lunare de cel puțin 150 GBP.

Pledând în fața judecătorului să nu o condamne, femeia a declarat: "Mă pocăiesc profund. Nu sunt ticăloasă, a fost lipsa mea de experiență".

„Regret fapta și sunt gata să îmi asum daunele, dar vă rog, nu mă pedepsiți pentru că am cedat unei ispite. Nu am vrut să fac rău ”, a mai spus Zubachyova  în fața instanței.

Copila de trei ani era ținută legată și avea degerături la picioare

Zubachyova - mamă a șase copii, dintre care trei copii adulți - a închis-o pe Irina într-o cameră mică a casei.

Aceasta își ducea propria fiică la cursurile de teatru, muzee și gimnastică ritmică, în timp ce Irina nu fusese niciodată la grădiniță sau la școală, iar picioarele îi erau schilodite de degerături și nu le putea îndoi, potrivit medicilor.

Vecinul care a salvat-o a declarat că l-a întrebat pe tatăl adoptiv despre copilul chinuit. Acesta ar fi spus că „nu-i pasă deloc de ea” și că fetița era „de la orfelinat și ni se plătește o indemnizație de stat pentru ea”.

Surprinzător este că vecinii au descris-o pe femeie ca fiind respectabilă şi cu bun simţ și nimeni nu știa de existenţa vreunui copil adus de la orfelinat.

„Nimeni nu ştia că au o fată adoptată. A fost una devărat şoc. Toţi copiii ei sunt bine hrăniţi, bine îmbrăcaţi, duşi la sport şi această fetiţă era acolo înfometată ca un pui de lup” a declarat Mihail Kozlov, un vecin.

Fetița a mai fost tratată neglijent în trecut, de o altă asistentă maternală

Anterior adopției, șefa tutelei și asistenței medicale din Bryansk, Olga Solodova, a fost închisă timp de un an după ce a fost găsită vinovată de neglijență cu privire la asistența maternală a Irinei.

Fetița își revine lent din experiența ei infernală și cântărește în prezent 16 kilograme, arătând ca un copil de patru ani.

 

×
Subiecte în articol: mama fiica adoptivă înfometat torturat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close