Antena 3 CNN Actualitate O mamă din Iași, cu un bebeluș în brațe, prinsă când ridica un pachet cu droguri de la o firmă de curierat

O mamă din Iași, cu un bebeluș în brațe, prinsă când ridica un pachet cu droguri de la o firmă de curierat

Caz incredibil la Iași. O tânără a mers cu un bebeluș în brațe pentru a ridica de la firma de curierat drogurile pe care le comandase din Franța.

O mamă din Iași, cu un bebeluș în brațe, prinsă când ridica un pachet cu droguri de la o firmă de curierat
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    17 Oct 2021   •   09:50

Substanțele au fost comandate din Franța de femeia, în vârstă de 36 de ani, care are trei copii. Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o la 3 ani și o lună de pușcărie, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc.

„Instanța dispune confiscarea specială a cantității de droguri de mare risc de la inculpata Dana Bianca Pițai, respectiv cantitatea de 5 capsule care conțin ca substanță activă metadonă, precum și 38 de capsule ce conțin metadonă”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșeancă.

Femeia a fost prinsă în fapt după ce polițiștii au obținut informații că un colet suspect ce conține disimulate droguri de mare risc (metadonă) urmează să sosească de la Paris în municipiul Iași prin intermediul unei societăți de transport internațional de colete și persoane.

Inculpata nu era la prima abatere de natură penală, aceasta a fost condamnată de 6 ori în străinătate (Belgia, Spania, Franța) la pedepse privative de libertate și neprivative de libertate – cu suspendarea executării pedepsei închisorii de 100 de zile, respectiv 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, la pedeapsa de 2 luni de închisoare cu executare și la pedeapsa amenzii pentru săvârșirea infracțiunilor de furt.

"Chiar dacă aceste condamnări suferite în străinătate nu sunt recunoscute în România, nu se poate neglija faptul că acestea prezintă un indiciu asupra garanțiilor viitoare pe care le prezintă inculpata în respectarea normelor sociale”, au constatat magistrații ieșeni la pronunțarea sentinței.

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close