Antena 3 CNN Actualitate O mare piață din București a fost închisă în această dimineață pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

O mare piață din București a fost închisă în această dimineață pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Piața Reșița din Capitală a fost închisă în această dimineață după ce inspectorii au găsit mai multe nereguli. Primăria Sectorului 4 a retras autorizația de funcționare a Pieței Reșița, ca urmare a rezultatelor unui control care a avut loc sâmbătă. Controlul a fost efectuat de către Poliția Locală și Direcția de Sănătate publică din Capitală.

O mare piață din București a fost închisă în această dimineață pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid
de Laura Dinu    |    29 Iul 2020   •   08:50

La Piața Reșița au fost descoperite o serie de abateri grave, care au fost și sancționate. Printre altele, s-a observat o nerespectare gravă a măsurilor anti-Covid, respectiv lipsa circuitelor de intrare și ieșire și lipsa dezinfectantului. De asemenea, angajații nu purtau măști și mănuși. În magazine a fost găsită și carne expirată.

Administratorii nu respectau „nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii COVID- 19”

Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică București au descoperit în urma controlului de sâmbătă că administratorii nu respectau „nici cele mai elementare reguli de prevenție a răspândirii COVID- 19”, transmite Primăria Sector 4.

Astfel:

- Nu aveau stabilite circuitele de intrare și ieșire din complexul comercial
- Nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant
- Nu aveau angajați care, la intrarea în piață, să poată măsura temperatura clienților
- Angajații administratiei pieței și comercianții nu purtau măști și mănuși
- Piața nu era dotată cu pereți despărțitori între tarabe
- La intrarea în toate magazinele din piață nu erau luate măsurile de distanțare socială.

La magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de proveniență sau fără termen de valabilitate afișat, precum și legume și fructe mucegăite. Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

De asemenea, s-a constatat, că 5 societăți comerciale nu aveau acord de funcționare emis conform legii, drept pentru care a fost începută procedura de suspendare provizorie a activității acestor agenți comerciali.

Spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună

În urma controlului, s-a descoperit și o nerespectare a igienei și curățeniei. Mai exact, spațiul nu mai fusese spălat și igienizat de mai bine de o lună, deși acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieței.

De altfel, neregulile de aici sunt mai vechi, săptămâna trecută Antena 3 semnalând aici acuzații de contrabandă cu țigări. Acuzațiile au ajuns la urechile ministrului Marcel Vela care a promis că va face o anchetă în acesta caz. 

×
Subiecte în articol: piata Reşiţa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close