Antena 3 CNN Actualitate O minune românească ce a scăpat de distrugere - Herghelia Naţională din Câmpia Bărăganului

O minune românească ce a scăpat de distrugere - Herghelia Naţională din Câmpia Bărăganului

O minune românească ce a scăpat de distrugere - Herghelia Naţională din Câmpia Bărăganului
Sursa foto: Foto: zooland.ro
28 Apr 2012   •   20:38

Într-o ţară în care "proprietate a statului" a devenit o expresie învechită, aflăm cu suprindere că mai există adevărate comori care încă nu au fost vândute. Direcţia Silvică are în proprietate 4 depozite de armăsari unde sunt adăpostiţi sute de cai de rasă. Noi am vizitat grajdurile de lângă Brăila. Au fost ridicate în 1905, au aparţinut Coroanei şi încă funcţionează. O minune românească ce a scăpat de distrugere.

Locul e Râmnicelu, în câmpia Bărăganului. La capătul unui drum prost, la o aruncătură de băţ de vreo 30 de kilometri de Brăila. Titulatura exactă: Depozitul de Armăsari, Herghelia Naţională. Povestea locului nu-i greu de aflat.

Construcţii cu aer boeresc, îngrijitori atenţi şi cai aleşi pe sprânceană. Cine îţi permite, îi poate lua în custodie pentru împerechere.

Pot fi plimbaţi chiar de vizitatori. În grajdiurile din Brăila ai parte de o adevarata lecţie ie de istorie a celor mai importante rase de cai.

Administratorii depozitului au de gând sa deschidă un centru de echitaţie mai aproape de Brăila, unde cei interesaţi să poată călări în voie.


×
Subiecte în articol: cai Brăila custodie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close