Antena 3 Actualitate O moașă de la Maternitatea Giulești a fost depistată cu stafilococ auriu

O moașă de la Maternitatea Giulești a fost depistată cu stafilococ auriu

de S.T.    |    10 Mai 2019   •   20:48
O moașă de la Maternitatea Giulești a fost depistată cu stafilococ auriu
Sursa foto: Foto: pixabay.com

În urma controlului de la Maternitatea Giuleşti, autorităţile au descoperit că una dintre moaşe este purtătoare de stafilococ auriu, anunță ministerul Sănătății.

Doi dintre cei trei copii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi care au fost născuţi la Maternitatea Giuleşti au stafilococ MRSA, iar în cel de-al treilea caz, rezultatul este negativ.

Potrivit Ministerului Sănătății, zilele trecute au fost prelevate 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterilă. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilococ este diferit de MRSA, de cel depistat în cazul nou-născuţilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme.

Conform MS, vineri, inspectorii sanitari au luat noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal şi 18 teste aeromicrofloră. De asemenea, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate în perioada 25 martie - 30 aprilie, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare.

O echipă formată din inspectori sanitari şi medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epistemologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti realizează, până pe 15 mai, o acţiune de control la Maternitatea Giuleşti.

Controlul vizează respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice referitoare la gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close