Antena 3 CNN Actualitate O navă de război a SUA a intrat în apele Mării Negre pentru a "asigura securitatea şi stabilitatea în regiune"

O navă de război a SUA a intrat în apele Mării Negre pentru a "asigura securitatea şi stabilitatea în regiune"

O navă de război a SUA a intrat în apele Mării Negre pentru a "asigura securitatea şi stabilitatea în regiune"
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
07 Aug 2014   •   10:41
Comandamentul Flotei a VI-a americane a anunţat că nava militară americană purtătoare de rachete USS Vella Gulf a intrat joi în apele Mării Negre pentru a "asigura securitatea şi stabilitatea în regiune".

"Misiunea crucişătorului constă în a îmbunătăţi cooperarea operaţională pentru îndeplinirea unor obiective comune şi în a demonstra angajamentul SUA privind întărirea securităţii colective a aliaţilor NATO şi a partenerilor din regiune", precizează comunicatul marinei americane prezentat de Ria Novosti.

Crucişătorul american s-a aflat de mai multe ori în ultima vreme în Marea Neagră. Ultima dată, USS Vella Gulf a intrat în Marea Neagră la 7 iulie.

În contextul situaţiei tensionate din Ucraina, în apele Mării Negre au venit mai multe nave de război dotate cu rachete: USS Donald Cook și USS Truxtun, fregata americană USS Taylor și fregatele franceze Dupleix și Dupuy de Lome.

Autorităţile ruse au reacţionat de fiecare dată la prezenţa în Marea Neagră a acestor nave, solicitând respectarea strictă a prevederilor Convenţiei de la Montreux care limitează tonajul şi durata prezenţei navelor de război ale altor ţări decât cele riverane Mării Negre.


×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close