Antena 3 CNN Actualitate O nouă culme a Justiţiei: Condamnare de doar 9 luni pentru poliţistul din Gherla care a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit

O nouă culme a Justiţiei: Condamnare de doar 9 luni pentru poliţistul din Gherla care a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit

9 luni de închisoare, atât a primit poliţistul Gheorghe Tomescu de la judecătorii din Bistriţa. Comisarul şef a lovit, în luna octombrie 2010, un bărbat pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit de la locul faptei.

O nouă culme a Justiţiei: Condamnare de doar 9 luni pentru poliţistul din Gherla care a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit
de Alexandra Dima    |    15 Apr 2021   •   13:20

În ziua fatidică, Gheorghe Tomescu se întorcea de la o nuntă din Bistriţa Năsăud şi, în drumul spre Gherla, unde locuieşte, a lovit un pieton chiar pe trecerea de pietoni, după care a dispărut.

Victima, un barbat de 39 de ani din satul Bata - Bistriţa Năsăud a murit la scurt timp în ciuda manevrelor de resuscitare.

În urma impactului, de pe autoturismul comisarului Gheorghe Tomescu a picat plăcuţa de înmatriculare CJ 10 TGG, pe baza căreia a fost identificat imediat de către poliţişti. Potrivit localnicilor, Tomescu a revenit cu maşina -  un Audi argintiu - după câteva minute, pentru a-şi căuta numărul de înmatriculare, dar a făcut cale întoarsă, când a văzut mulţimea adunată la locul tragediei.

Când a fost găsit la domicilul său din Gherla, Tomescu a refuzat să sufle în fiolă pe motiv că a consumat băuturi alcoolice după producerea accidentului, acasă, pentru a se calma.

Poliţistul şi-a motivat fuga de la locul faptei nu pentru că ar fi fost sub influenţa alcoolului, ci pentru că s-ar fi speriat.
El a fost acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La scurt timp după accident Gheorghe Tomescu a demisionat din funcţia avută, iar dosarul i-a fost mutat de Cluj la Judecătoria Beclean, unde magistraţii au fost indulgenţi cu el şi l-au condamnat la doar 9 luni de închisoare, scrie Ştiri de Cluj.

Potrivit Codului Penal, uciderea din culpă se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: Cluj Bistriţa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close