Antena 3 CNN Actualitate O nouă licitaţie marca CNADNR pentru tronsonul Comarnic - Braşov

O nouă licitaţie marca CNADNR pentru tronsonul Comarnic - Braşov

O nouă licitaţie marca CNADNR pentru tronsonul Comarnic - Braşov
Sursa foto: Foto: masini.ro
05 Mai 2012   •   15:21

CNADNR a lansat licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă în scopul reactualizării studiului de fezabilitate la atribuirea contractului de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov, valoarea estimată a contractului fiind de 23,6 milioane lei, fără TVA, conform Mediafax.
   
Consultantul va actualiza studiul de fezabilitate, va elabora analizele necesare, precum şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune şi va recomanda structura financiară care va atrage oferte competitive din sectorul privat.
   
Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi autoritatea contractantă.
   
Valoarea estimată a contractului este de 23,6 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de 20 de luni. Proiectul va fi finanţat din bugetul de stat.
   
Totodată, CNADNR a finalizat analiza aferentă studiului de fundamentare pentru proiectarea, construirea şi finanţarea autostrăzii de Centură Sud a municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea autostrăzii Piteşti-Constanţa.
   
Concluziile au fost trimise spre avizare la EUROSTAT, pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României. 
   
Potrivit studiului menţionat, proiectul este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune potrivit normelor EUROSTAT, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt-31% plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.
   
Primul an de operare a întregii secţiuni Piteşti-Constanţa este estimat a fi 2015, durata de concesiune fiind stabilită la 30 de ani, potrivit datelor preliminare.
   
Costul de capital total aferent construcţiei este de 1,1 miliarde de euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close