Antena 3 CNN Actualitate O nouă metodă de înșelăciune în România. "Când se lasă seara, primești 50 de euro, iar apoi..."

O nouă metodă de înșelăciune în România. "Când se lasă seara, primești 50 de euro, iar apoi..."

O nouă metodă de înșelăciune a făcut victime în România. Totul a fost pus la cale de un tânăr în vârstă de 24 de ani din Satu Mare. Acesta lovea numai după lăsarea serii.

O nouă metodă de înșelăciune în România. "Când se lasă seara, primești 50 de euro, iar apoi..."
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    15 Dec 2020   •   20:45

Tânărul a fost reținut, fiind bănuit că ar fi falsificat bancnote de 50 euro cu care a cumpărat de pe o platformă de vânzări online. Pentru plată, acesta stabilea întâlniri cu vânzătorii după lăsarea serii.

Din cercetări a reieșit că sătmăreanul folosea bancnote de 50 de euro cu care cumpăra mai multe bunuri, postate pe o platformă de vânzări online. În capcană i-au căzut trei persoane din județul Satu Mare. Bancnotele prezentau inscripția „movie money” și „this is not legal”, dar tânărul avea grij să se întâlnească cu vânzătorii după lăsarea serii, astfel că victimelor le era greu să își dea seama de faptul că nu erau bancnote reale.

Oamenii legii au reușit să recupereze în totalitate prejudiciul și au confiscat 20 de bancnote din cupiura de 50 de euro.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, în cadrul dosarului penal pentru înșelăciune, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

×
Subiecte în articol: inselaciune
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close