Antena 3 CNN Actualitate O nouă mină marină, descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe

O nouă mină marină, descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe

O nouă mină marină a fost descoperită joi, pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe, de către Garda de Coastă.

O nouă mină marină, descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe
Sursa foto: Politia de frontiera
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   13:48

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

O echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

Aceștia au monitorizat cu atenție obiectul, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Citeşte şi: Mină marină, găsită la 40 de kilometri de Vama Veche. Mobilizare de urgenţă la graniţele României 

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.

Activitatea în zonă este în desfășurare, potrivit Gărzii de Coastă.

În urmă cu doar două zile, o altă mină a fost identificată şi dezamorsată la doar 40 de kilometri de Vama Veche, după o sesizare a unei nave sub pavilion ucrainean.

Pe 10 decembrie 2022, o altă mină marină a fost descoperită la aproximativ 2,5 mile de capul digului de nord al Portului Contanța.

România, Bulgaria și Turcia au dezamorsat în ultimul an aproximativ 40 de mine marine care au ajuns în derivă în vestul și sudul Mării Negre.

×
Subiecte în articol: mină marină sfantu gheorghe
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close