Antena 3 CNN Actualitate O nouă taxă în spitale. Medicii sunt hotărâţi să blocheze sistemul sanitar, dacă nu li se măresc salariile

O nouă taxă în spitale. Medicii sunt hotărâţi să blocheze sistemul sanitar, dacă nu li se măresc salariile

O nouă taxă în spitale. Medicii sunt hotărâţi să blocheze sistemul sanitar, dacă nu li se măresc salariile
Sursa foto: Foto: doctordisability.com
de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   19:07

O nouă taxă ar putea fi introdusă în spitale. Pacienţii care vor să fie operaţi de un anumit medic vor plăti în plus de anul viitor. Banii vor ajunge în bugetul spitalului şi astfel ar putea creşte şi salariile medicilor.

Fiecare spital în parte ar urma să stabilească preţul unei intervenţii chirurgicale, iar pacienţii să plătească ceea ce nu decontează Casa de Asigurări de Sănătate. În acest fel, ar creşte salariile medicilor, în funcţie de numărul de pacienţi, de calitatea actului medical, dar şi în funcţie de experienţă.

Nemulţumiţi de salariile pe care le primesc, medicii au anunţat că se pregătesc din toamnă de mitinguri, pichetări şi de marşuri.

Mai mult, ei spun că dacă salariile nu vor creşte, sunt dispuşi să-şi dea demisia în bloc, pentru a bloca sistemul sanitar.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a anunţat deja că 60% dintre medici sunt pregătiţi deja pentru demisia în bloc.





×
Subiecte în articol: spitale salarii medici medici
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close