Antena 3 CNN Actualitate O nouă variantă în cazul Jafului Secolului. Avocaţii hoţilor: Tablourile din Olanda sunt false

O nouă variantă în cazul Jafului Secolului. Avocaţii hoţilor: Tablourile din Olanda sunt false

O nouă variantă în cazul Jafului Secolului. Avocaţii hoţilor: Tablourile din Olanda sunt false
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   09:15

O nouă variantă, neaşteptată, în cazul Jafului Secolului a fost scoasă la rampă de avocaţii hoţilor. Aceştia pretind că tablourile furate din Olanda nu sunt originale şi nu sunt de patrimoniu. În plus, spun că au adus din Olanda acte cu care pot dovedi acest lucru.

Inculpaţii în acest dosar şi-au schimbat de mai multe ori declaraţiile până acum. Iniţial, au spus că tablourile sunt intacte, apoi, că le-au ars.

În acest dosar au fost condamnate definitiv doar două persoane, care şi-au recunoscut vinovăţia. Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în luna februarie pe Radu Dogaru la şase ani de închisoare cu executare şi pe Eugen Darie la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce cei doi au recunoscut că au furat cele şapte tablouri de valoare.

Ceilalţi suspecţi, care neagă că ar fi implicaţi în jaful tablourilor, sunt judecaţi în continuare. Marţi, a fost audiat şi ultimul inculpat adus din Olanda.

Românii sunt acuzaţi că au furat şapte tablouri celebre de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în valoare de aproape 18 milioane de euro. Nicio operă de artă nu a fost recuperată până acum.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fentre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
 

×
Subiecte în articol: furt tablouri
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close