Antena 3 Actualitate O organizaţie cere interzicerea reprezentaţiilor de circ cu animale sălbatice

O organizaţie cere interzicerea reprezentaţiilor de circ cu animale sălbatice

04 Oct 2009   •   19:54
O organizaţie cere interzicerea reprezentaţiilor de circ cu animale sălbatice
Sursa foto: Elefanti circ

Circ fără animale sălbatice. Asta îşi doresc să obţină membrii unei organizaţii care se ocupă de protecţia animalelor. Aceştia au început duminică să strângă semnături pentru ca elefanţii, leii sau tigrii să nu mai fie folosiţi în spectacolele din ţara noastră.

Membrii fundaţiei Vier Pfoten susţin că animalele sălbatice nu pot fi domesticite şi nu se pot adapta la viaţa în captivitate. În plus, viaţa în captivitate poate fi un chin. De exmplu, în mediul lor natural, unele animale sălbatice parcurg până la 1.000 de kilometri. La circ, se plimbă nervoase sau stau apatice în cuşti de numai câţiva metri pătraţi.

Cel mai grav aspect este însă cel privind metoda de dresare: pedepse fizice, privare de odihnă sau lipsa socializării.

Acţiunea celor de Vier Pfoten a convins o bună parte din cei prezenţi la eveniment. Dar nu toţi au acceptat să semneze petiţia.

Ţări precum Bulgaria, Finlanda sau Danemarca au decis deja ca din 2015 spectacolul de circ să prevadă doar numere de magie sau jonglerii.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close