Antena 3 Actualitate O persoană a murit, în urma prăbuşirii unui deltaplan implicat în traficul cu ţigări

O persoană a murit, în urma prăbuşirii unui deltaplan implicat în traficul cu ţigări

19 Mai 2011   •   08:51
O persoană a murit, în urma prăbuşirii unui deltaplan implicat în traficul cu ţigări
Sursa foto: Foto: Agerpres

Un bărbat şi-a pierdut viaţa joi dimineaţa, în urma prăbuşirii unui deltaplan în zona localităţii Scânteieşti, judeţul Galaţi. Autorităţile locale au declarat că este posibil ca aparatul de zbor să fi fost implicat în traficul cu ţigări.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, citat de Mediafax, accidentul a avut loc în jurul ore 05:15 şi a fost semnalat de un localnic.

Purtătorul de cuvânt al aeroclubului Aerial, Cristian Deceanu, a declarat pentru Agerpres că deltaplanul nu este înmatriculat în ţară. Deceanu a mai precizat că s-au făcut verificări la toate aerocluburile din ţară şi nimeni nu are cunoştinţă de existenţa vreunui zbor în cursul dimineţii de joi, iar înmatricularea aparatului este străină, probabil în Ucraina sau Republica Moldova.

"Sută la sută, zborul a fost ilegal, în condiţiile în care aparatele ultrauşoare au voie să zboare doar de la răsăritul şi până la apusul soarelui. Persoana care a anunţat accidentul a sunat la 112, la ora 5,12, dar accidentul s-a produs pe întuneric, probabil cu câteva ore înainte. Nimeni nu a cerut autorizaţie de zbor nici de la noi de la Aerial, nici de la baza aeriană Pegasus, singurii care puteam fi înştiinţaţi despre ridicarea în aer a unor aparatele ultrauşoare"

Până în acest moment, identitatea bărbatului decedat nu a fost stabilită.

 
 


×
Subiecte în articol: mort Galați prabusire

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close