Antena 3 CNN Actualitate O pisică turbată din Baia Mare a băgat în carantină patru judeţe

O pisică turbată din Baia Mare a băgat în carantină patru judeţe

O pisică turbată din Baia Mare a băgat în carantină patru judeţe
Sursa foto: Foto: immd.icanhascheezburger.com
de M.Z.    |    18 Noi 2011   •   13:57

O pisică turbată a băgat în carantină patru judeţe - Maramureş, Satu Mare, Bistriţa, Sălaj. Pisica a muşcat-o chiar pe stăpâna ei şi a murit în scurt timp. Stăpâna a dus leşul la analize şi aşa a aflat că pisica avea rabie.

Autorităţile sunt în alertă, pentru că femeia mai avea încă 18 pisici şi e foarte probabil ca şi acestea să fie turbate. Toţi locuitorii din Baia Mare care cresc animale în casă au fost chemaţi să le vaccineze.

Femeia, în vâsrtă de 70 de ani, a fost supusă unui tratament de specialitate, administrându-i-se, până acum, două vaccinuri antirabice. Grav este că bătrâna mai are două pisici care au trăit în aceeaşi încăpere cu felina turbată şi este posibil să fi intrat în contact şi cu alte animale din zonă, mai ales că la aproximativ 50 de metri, într-o altă încăpere, femeia mai avea alte 18 pisici.

Şi serviciile abilitate din cadrul Primăriei Baia Mare au început deja să ia măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Responsabilii DSV Maramureş au mai arătat că toate animalele din zonă vor fi vaccinate împotriva turbării.

Specialiştii au atras atenţia că rabia este extrem de periculoasă, deoarece poate fi transmisă foarte uşor la om, prin muşcătura animalului.

 



×
Subiecte în articol: carantină judete Baia Mare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close