Antena 3 CNN Actualitate O poveste care ne face să sperăm! Dorinţa lui este de a face înconjurul lumii: Nu e foarte mare planeta asta, dar e un vis

O poveste care ne face să sperăm! Dorinţa lui este de a face înconjurul lumii: Nu e foarte mare planeta asta, dar e un vis

O poveste care ne face să sperăm! Dorinţa lui este de a face înconjurul lumii: Nu e foarte mare planeta asta, dar e un vis
Sursa foto: foto: Intact foto
12 Mai 2014   •   19:16

Bagoly Levente, un tânăr din Sfântu Gheorghe în vârstă de 25 de ani, obișnuiește să facă naveta cu bicicleta între localitatea sa natală și București, unde este student la Universitatea "Ion Mincu", conform AGERPRES.

Cele două localități se află la o distanță de 200 de kilometri, pe care tânărul îi parcurge în 7-8 ore, în funcție de trafic.
"Vin acasă de obicei în week-end cu bicicleta pentru că îmi place să pedalez, pentru că e eco și pentru că îmi place sentimental de a ajunge din punctul A în punctul B numai prin forțele mele", a declarat, pentru AGERPRES, Bagoly Levente.

Prima bicicletă, un Pegas, a primit-o la vârsta de 6 ani de la bunicii lui și a fost "dragoste la prima vedere".

"Prima dată când a venit acasă de la București cu bicicleta m-a șocat, cu atât mai mult cu cât a făcut repede un duș și a mai pedelat încă 60 de kilometri până la Lacul Sfânta Ana. Eu sunt mai receptiv la asemenea inițiative, dar mama lui e îngrijorată din cauza șoselelor aglomerate. (...) Aș putea spune că fiul meu face economii, pentru că nu prea trece pe la benzinării decât pentru răcoritoare", a spus tatăl acestuia, Bagoly Miklos.

În vara anului trecut, tânărul covăsnean a parcurs 8.000 de kilometri cu bicicleta într-un circuit european de două luni, care a inclus 15 țări și 14 capitale. Scopul lui a fost de a ajunge în Spania pentru a vedea creațiile arhitectului Antoni Gaudi, iar distanța dintre București și Barcelona a parcurs-o în 12 zile. Anul acesta plănuiește să ajungă cu bicicleta la Istanbul, dar visul său este de a face într-o bună zi înconjurul lumii pe două roți.

"Nu e foarte mare planeta asta, dar e un vis pe care nu știu când am să-l realizez", a mai spus acesta.

Bagoly Levente este jucător de bike polo, a lucrat la o firmă de bike courier din București, iar la facultate merge tot cu bicicleta. E de părere că șoferii nu acordă suficient respect bicicliștilor aflați în trafic, care au aceleași drepturi ca și ei.

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe facultate
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close