Antena 3 CNN Actualitate O săptămână de când românii îşi strigă sărăcia în stradă

O săptămână de când românii îşi strigă sărăcia în stradă

O săptămână de când românii îşi strigă sărăcia în stradă
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Ian 2012   •   07:14

A trecut o săptămână de când românii protestează împotriva puterii în marile oraşe din ţară şi în Bucureşti. Totul a început la Târgu Mureş când oamenii au ieşit în stradă pentru a-l susţine pe Raed Arafat. Imediat protestele au luat amploare şi-au răspândit în toată ţară.

Joi, scânteia numită Raed Arafat a aprins flacăra protestelor în Targu Mures. Oamenii au mărşăluit prin oraş pentru a-şi arăta susţinerea pentru doctorul care a pus pe picioare SMURD-ul chiar in oraşul lor. Azi în Târgu Mureş, mâine în toata ţara. Acesta a fost principiul şi a fost imediat urmat de Bucuresti.

Vinerea trecută, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universitatii şi au plecat în marş spre Palatul Cotroceni. Scenele s-au repetat şi sâmbătă, doar ca au apărut violenţele. Oamenii au blocat bulevardul Nicolae Bălcescu, s-au aruncat pietre, iar jandarmii au evacuat piata la miezul noptii.

Dumincă, problemele au escaladat. Centrul Bucureştiului s-a transformat intr un câmp de lupta. Manifestanţii paşnici au ramas la Universitate. Spre Piata Unirii, orasul a fost distrus. Proteste au fost insa in foarte multe orase din tara. Cele mai multe fara incidente. Dacă la inceput oamenii s-au adunat pentru a-l sustine pe Raed Arafat, ]ntoarcerea doctorului la minister nu i-a liniştit.

Oamenii continuă zi de zi să se adune pentru a-şi striga nemulţumirile. Majoritatea, oameni pasnici, scosi in strada de disperare si de problemele de zi cu zi.


×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close