O săptămână de şcoală alt fel. În aprilie, taberele înlocuiesc cursurile

de M.Z.    |    11 Oct 2011   •   08:33
O săptămână de şcoală alt fel. În aprilie, taberele înlocuiesc cursurile Foto: edu20.ro

La şcoală, ca în vacanţă. Anul şcolar care tocmai a început vine cu o noutate. Timp de o săptămână, la începutul lunii aprilie, elevii nu vor mai merge la cursuri, ci vor face activităţi extraşcolare.

Profesorii strâng propunerile, dar deja au apărut primele discuţii. Unii elevi vor vizite la muzeu, alţii ar vrea să meargă în ţări străine. Oricare ar fi alegerea, părintele decide şi plăteşte.

Câţi elevi, atâtea păreri. Cele mai hotărâte par, însă, fetele. Indiferent de vârstă, ar vrea să se plimbe. Gusturile băieţilor se schimbă, însă, în funcţie de vârstă. Cei de până la 14 ani caută aventură, în timp ce aceia mai mari vor mişcare. La şcolile cu pretenţii, pe lista priorităţilor sunt plimbările în străinătate.

Elevii vin cu propuneri, profesorii le adună, mai adaugă câteva, dar decizia finală aparţine părinţilor, pentru că ei sunt cei care vor suporta toate costurile activităţilor extraşcolare.

Aşa că, cine îşi permite se duce, cine nu rămâne în oraş şi se mulţumeşte cu vizitele la muzeu sau activităţile de voluntariat. Se vor face grupuri de elevi, în funcţie de posibilităţi.

Programul trebuie stabilit până la sfârşitul acestui an. Activităţile sunt obligatorii, iar cine lipseşte adună absenţe.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close