Antena 3 CNN Actualitate O soprană de succes din SUA trăieşte într-un sat din Hunedoara

O soprană de succes din SUA trăieşte într-un sat din Hunedoara

O soprană de succes din SUA trăieşte într-un sat din Hunedoara
18 Ian 2011   •   21:09

Prinţesă pe Broadway, profesoară de fluier pentru copiii romi, într-un sat uitat de lume din România. O soprană de succes din Statele Unite trăieşte de câteva luni cea mai pură poveste americană. După ce a cântat alături de Santana şi Jon Secada, a venit în România ca să-şi imprime trei albume. Era convinsă că viaţa de la ţară o va inspira. Şi aşa a şi fost. Stacy Marie Walker s-a îndrăgostit atât de tare de România încât vrea să-şi aducă toată familia aici. În Romăşel, un sat din Hunedoara.

Are 32 de ani, un soţ, o casă în Atlanta şi o carieră la care visează milioane de tinere. Roluri principale pe Broadway, parteneri de scenă faimoşi, invitaţii la Premiile Grammy. Şi totuşi Stacy Marie Walker trăieşte de mai bine de un an în România, la poalele muntelui Retezat. Şi spune că este fericită abia acum.

 


Trăind doar între marile scene din America şi studioul de muzică, Stacy nu auzise de România. Până când, într-o zi a postat pe YouTube un videoclip. Un român, chitaristul Cornel Olar a comentat.

“Am lăsat maxim două rânduri... de acolo a început totul”, a spus Cornel Olar, producătorul albumelor lui Stacy.

Au început să-şi scrie. Ea s-a gândit că viaţa la ţară, într-un sătuc uitat de lume va fi exact inspiraţia de care are nevoie pentru noul album. Şi a venit. Recunoaşte că primul şoc a fost puternic.

“E total diferită faţă de America. Atunci când am văzut prima oară căruţa cu calul am zis: Wow!... Şi scosul apei din fântână...”, povesteşte Stacy Marie Walker.

Apoi s-a apucat de muncă. Acasă, în mini-studioul improvizat al românului. În curând şi-a dat seama că poate mai mult. Aşa a început să-i înveţe muzică pe copiii celor 65 de familii de romi din sat.

“Au fost foarte isteţi, au prins foarte repede ritmul, deci au învăţat mult mai repede decât m-am aşteptat. Îmi place enorm să lucrez cu copiii romi. Sunt iubitori, plini de viaţă, de bucurie. Mă ţin în priză...”, spune soprana.

În câteva luni, Stacy a ajuns vedeta satului. Plănuise să-şi termina albumul în şase săptămâni. Au trecut de atunci mai bine de 12 luni.

Spune că s-a îndrăgostit iremediabil de România. Atât de tare încât se gândeşte să se întoarcă împreună cu soţul ei şi să rămână aici.

×
Subiecte în articol: soprana
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close