Antena 3 CNN Actualitate O stradă din Târgu Secuiesc va purta numele unui criminal de război anti-român

O stradă din Târgu Secuiesc va purta numele unui criminal de război anti-român

O stradă din Târgu Secuiesc va purta numele unui criminal de război anti-român
27 Noi 2015   •   23:15

Consilierii locali UDMR din cadrul Consiliului Local Târgu Secuiesc au votat alături de consilierii locali PCM și PPMT pentru ca o stradă din municipiul Târgu Secuiesc să poarte numele ciminalului de război Wass Albert, scrie pe blogul său jurnalistul Dan Tanasă.

Extremiștii moderați s-au aliat cu extremiștii radicali pentru a cinsti memoria unui criminal de război vinovat de moartea unor români. Consiliul Local Târgu Secuiesc a votat în unanimitate, în ședința din 19 noiembrie a.c. ca o stradă din municipiu să poarte numele criminalului de război Wass Albert (informația e confirmată de cotidianul covăsnean Haromszek).

Inițiativa denumirii unei străzi din Târgu Secuiesc cu numele criminalului de război Wass Albert aparține organizației extremiste maghiare ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și alipire Transilvaniei la Ungaria. Membrii HVIM au demarat la începutul acestui an o campanie de strângere de semnături pentru a susține acest demers.

Mai mult, pe dantanasa.ro

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close