Antena 3 CNN Actualitate O suceveancă a leşinat în braţele lui Boc, în timp ce premierul îi vizita casa lovită de inundaţii (VIDEO)

O suceveancă a leşinat în braţele lui Boc, în timp ce premierul îi vizita casa lovită de inundaţii (VIDEO)

O suceveancă a leşinat în braţele lui Boc, în timp ce premierul îi vizita casa lovită de inundaţii (VIDEO)
29 Iun 2010   •   17:30

Premierul Emil Boc a mers, marţi, în judeţul Suceava, unde inundaţiile au provocat pagube însemnate. În timp ce se afla în localitatea Pătrăuţi, unei femei a cărei casă a fost grav afectată de inundaţii i s-a făcut rău. Vizita premierului în Suceava a fost apoi scurtată din cauza unei ploi torenţiale.

Potrivit Mediafax, femeii i s-a făcut rău în timp ce vorbea cu premierul, care se afla acolo pentru a evalua pagubele provocate de viituri. Femeia a fost ţinută să nu cadă de către Boc, premierul cerând să i se dea apă acesteia.



Potrivit autorităţilor locale, în comuna Pătrăuţi cinci case au fost distruse în totalitate de ape. Alte 12 au fost distruse parţial, iar o fermă zootehnică a fost distrusă în proporţie de 50 la sută. Totodată, au fost distruşi 20 de kilometri de drum comunal. Circa 45 de persoane care au rămas fără case au fost cazate la şcoala şi grădiniţa din localitate.

După ce a vizitat localitatea Pătrăuţi, Emil Boc a mers în comuna Măriţei, unde a vizitat o casă grav afectată de ape, în care locuiesc trei familii. Unul dintre proprietarii casei i-a cerut premierului sprijin pentru refacerea locuinţei.

Vizită scurtată de ploi

Premierul Emil Boc a fost nevoit să-şi scurteze vizita de lucru pe care o efectua în judeţul Suceava din cauza unei ploi torenţiale. Potrivit Agerpres, primul-ministru a pornit spre Dorohoi, judeţul Botoşani.

Emil Boc este însoţit de mai mulţi miniştri care evaluează pagubele produse de inundaţii, la faţa locului. Hotărârea a fost luată după ce preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat că situaţia în judeţ "este tragică".

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că în şedinţa de miercuri a Guvernului vor fi alocate câte 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor şi că, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri şi altor familii. Primul-ministru a precizat că priorităţile autorităţilor sunt persoanele care au rămas fără case sau au fost evacuate din locuinţe, astfel că a dispus ca acestea să primească de la rezerva de stat apă minerală, pături şi conserve.

Emil Boc a mai declarat că, în prezent, la nivel naţional există 2.400 de persoane evacuate în urma inundaţiilor şi că 17 persoane au murit din cauza viiturilor.

Antena3.ro



×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close