Antena 3 CNN Actualitate O tânără de 18 ani s-a aruncat în apele râului Olt. Un bărbat care trecea prin zonă a salvat-o de la moarte. Cine era

O tânără de 18 ani s-a aruncat în apele râului Olt. Un bărbat care trecea prin zonă a salvat-o de la moarte. Cine era

O tânără de 18 ani s-a aruncat în apele râului Olt. Un bărbat care trecea prin zonă a salvat-o de la moarte. Cine era
Sursa foto: Foto: Facebook/Slatina Running
09 Dec 2017   •   16:01

Un bărbat de 45 de ani s-a aruncat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 9 decembrie, în apele râului Olt şi a salvat de la moarte o tânără care a încercat să se sinucidă. Mihai Petre Dan, membru al grupului de alergători Slatina Running, cel care nu numai că a sărit în apă să o aducă pe tânără la mal, dar a şi efectuat manevrele salvatoare până la sosirea echipajelor de prim-ajutor. 

„Sunt bucuros că am salvat viaţa unui copil, cred că este de-o vârstă cu băiatul meu, din ce mi-au zis paznicii. Era îmbrăcată în pataloni de trenning, în tenişi, o geacă. Ea a fost dusă de curent de la mal, n-am văzut-o când s-a aruncat. Am venit eu cu bicicleta – eu fac triatlon: bicicletă, înot, alergare. Mi-am aruncat ochii, îmi place să privesc, îmi place natura. Am auzit apoi pescăruşii. Când m-am uitat, am văzut o pungă pe dale. Ea avea poziţia mortului, era cu faţa în jos. Am luat-o şi i-am făcut resuscitarea eu, până au venit cei de la SMURD, i-am apăsat pe stern. N-am lăsat-o aşa, că dacă o lăsam aşa, era dusă, săraca! Anul trecut am înotat până în 3 decembrie, anul acesta, iată, ultima baie a fost pe 9 decembrie”, a povestit alergătorul, care este funcţionar la Direcţia de Sănătate Publică Olt, potrivit adevarul.ro.

Tânăra a fost preluată de echipajul de pe ambulanţă şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în hipotermie, dar conştientă.

×
Subiecte în articol: Olt sinucidere
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close