Antena 3 CNN Actualitate O treime din părinți ar vrea să sară peste Crăciun, din cauza greutăților financiare

O treime din părinți ar vrea să sară peste Crăciun, din cauza greutăților financiare

Două treimi dintre familile de la sate, care au participat la un sondaj, vor renunţa la cadouri sau vor reduce substanţial bugetul pentru cadouri, din cauza scumpirilor din ultima vreme.

O treime din părinți ar vrea să sară peste Crăciun, din cauza greutăților financiare
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   15:23

Din cauza greutăților financiare, o treime dintre părinți ar vrea să sară peste Crăciun, arată un sondaj realizat de World Vision România, potrivit unui comunicat de presă.

Au fost chestionați 776 de părinți, din care 99,2% din mediul rural și 0,8% din mediul urban mic.

Două treimi dintre românii de la sat reuşesc doar parţial sau nu reuşesc deloc să asigure familiei confortul de bază, precum necesarul de alimente sau încălzirea casei în perioada sărbătorilor de iarnă, se arată în documentul remis presei.

Citeşte şiCe trebuie să conţină taloanele de pensie din 1 ianuarie 2023. Anunţul făcut de Marius Budăi

În consecinţă, peste jumătate din familiile de la sate vor renunţa la cadouri sau vor reduce substanţial bugetul pentru cadouri din cauza creșterii costurilor.

Aproape două treimi dintre părinți (61,5%) vor avea mai puțin de 100 de lei pentru cadoul copilului.

Mai mult de jumătate dintre părinții de la sate vor alege cadouri care să acopere nevoi de bază (îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente etc).

Sursa amintită mai arată că unul din trei români de la sat ar sari peste Crăciunul de anul acesta, dacă ar putea, din cauza dificultăților financiare. 

În plus, o treime dintre familiile din mediile vulnerabile consideră perioada Crăciunului una stresantă, mai ales din cauza dificultăților financiare.

Cât despre brad, peste jumătate dintre familiile de la sat (55%) nu au avut pom de Crăciun anul trecut sau l-au avut împodobit sărăcăcios.  

×
Subiecte în articol: Crăciun parinti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close