Antena 3 CNN Actualitate O turistă a furat o specie protejată de bujor de munte. Mesaj Salvamont: În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic!

O turistă a furat o specie protejată de bujor de munte. Mesaj Salvamont: În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic!

O turistă a furat o specie protejată de bujor de munte. Aceasta a luat o întreagă tufă, deși specia este protejată de lege în țara noastră și nu tolerează transplantări.

O turistă a furat o specie protejată de bujor de munte. Mesaj Salvamont: În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic!
Sursa foto: Sorin Lazar/ Facebook
29 Iun 2020   •   23:55

Salvamont Argeș a anunțat că cei care fură o astfel de specie de bujor riscă amenzi uriașe. Această plantă este o specie protejată de lege în România, iar florile ei apar foarte rar.

„Reamintim trogloditilor ca bujorul de munte e specie protejata si se iau amenzi grase la buget. In plus, NU se poate rasadi”, arată o postare făcută de Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

Bujorul de munte nu se poate răsădi dacă a fost dezrădăcinat

„Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat...In ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoala nimic, in plus, planta fiind hepato-toxica”, mai scrie Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

Smârdarul sau Bujorul de munte (Rhododendron kotschyi Simonkai syn. Rh. myrtifolium) este o plantă originară din Balcani. În România se găsește în Carpați. Bujorul de munte crește spontan în tufe pitice. Fiind o plantă care crește în condiții climaterice și de relief foarte specifice, el nu tolerează transplantări, lucru care face imposibilă introducerea acestuia în grădini, scrie wikipedia.

Femeia nu a furat doar tufa de bujor de munte, ci și o altă floare.
 

×
Subiecte în articol: bujor munte salvamont arges
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close