Antena 3 CNN Actualitate O uriașă manipulare legată de spitale, dezmințită oficial la Antena 3

O uriașă manipulare legată de spitale, dezmințită oficial la Antena 3

O uriașă manipulare legată de spitale, dezmințită oficial la Antena 3
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Noi 2018   •   20:25

Comisarul european Corina Crețu a dezmințit, pentru Antena 3, o uriașă manipulare lansată în spațiul public legată de costul studiillor de fezabiltate pentru construcția de spitale regionale în România.

"O uriașă manipulare lansată în spațiul public și anume că din 150 de milioane de euro trebuie să dăm 120 de milioane de euro pe niște studii. Comisarul european Corina Crețu dezminte categoric și spune că suma este de 100 de ori mai mică: 1,8 milioane de euro, studiul de fezabilitate din 150 de milioane de euro.

Ne rămâna atâția bani pentru a face spitale regionale, ne dorim foarte mult și avem promisiuni de 6-7 ani de zile că se realizează aceste spitale și nu se mai realizează.

Documentația n-a plecat din România către Comisia Europeană, banii îi avem la dispoziție, dar nu îi atragem, studiile de fezabilitate în mod absolut dubios manipulate ca și valoare, aici, în România, și în această chestiune trebuie să aflăm adevărul, pentru că eu personal cred că nu există minciună mai mare decât aceea de a da vina pe Bruxelles pentru incapacitatea noastră de a realiza niște spitale regionale", a spus Radu Tudor.

Detalii, în materialul prezentat de Radu Tudor, joi, la "Punctul de Întâlnire":

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a precizat la "Punctul de Întâlnire" că pe lângă studiile de fezabilitate, care costă, într-adevăr, 1,8 milioane de euro, dar costurile cresc după ce se pun la socoteală designul și alte chestiuni tehnice care țin de funcționalitatea proiectului, toate acestea însumând 130 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale.

"Aceste sume au fost cerute de consultanții Băncii Europene de Investiții, care fac studiile de fezabilitate pentru aceste spitale. Nu sunt sume avansate de experți ai României sau ai Ministerului Sănătății", a precizat ministrul Sorina Pintea.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close