Antena 3 CNN Actualitate Oamenii de afaceri s-au întors în campusurile universitare: Cantina, locul preferat pentru masa de prânz

Oamenii de afaceri s-au întors în campusurile universitare: Cantina, locul preferat pentru masa de prânz

Oamenii de afaceri s-au întors în campusurile universitare: Cantina, locul preferat pentru masa de prânz
Sursa foto: Foto: dipity.com
13 Oct 2011   •   22:26

Oamenii de afaceri s-au întors în campusurile universitare. Nu să înveţe, ci să mănânce. Cantinele studenţeşti au devenit locul lor preferat de luat prânzul. Preţurile mici şi mâncare bună, ca la mama acasă, îi fac să renunţe la firmele de catering sau la restaurant. Până la urmă şi afacerile trec prin stomac.

În fiecare zi, Silviu mănâncă alături de studenţii de la Facutatea de Medicină Veterinară. Are o firmă de consultanţă financiară şi tocmai domeniul în care activează l-a făcut să fie mai atent la cheltuieli. 

Ca el, sunt mulţi alţii. Aşa că greu mai găseşti loc, în cantine, la prânz. Sute de persoane stau la coadă, atrase de preţurile avantajoase. O ciorbă de văcuţă, de exemplu, costă doar 3 lei. O porţie de file de peşte, 3,5 de lei. 100 de grame de piept de pui la grătar, doar patru lei.

Mai ales când masa de prânz ajunge la doar jumătate din preţul unei comenzi online.

La o asemenea concurenţă, nu este de mirare că vânzările firmelor care livrează mâncare la birou au scăzut cu peste 30 de procente. Companiile încearcă să salveze situaţia prin oferte pentru clienţii fideli sau promoţii pe site-urile de socializare.

Cu toate acestea, numărul celor care iau masa la cantinele studenţeşti este în creştere, spun administratorii din campusurile universitare. Toamna aceasta, pregătesc, în fiecare zi, 1.000-1.200 de porţii, cu 200-300 de porţii mai mult decât anul trecut.

 


×
Subiecte în articol: pranz mancare restaurant stomac afaceri studenti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close