Antena 3 CNN Actualitate Oamenii de știință sunt în alertă! Un asteroid de dimensiunile unui autobuz se îndreaptă către Pământ

Oamenii de știință sunt în alertă! Un asteroid de dimensiunile unui autobuz se îndreaptă către Pământ

Oamenii de știință sunt în alertă! Un asteroid de dimensiunile unui autobuz se îndreaptă către Pământ
01 Mar 2018   •   18:27

Oamenii de știință au anunțat că un asteroid de dimensiunile unui autobuz se îndreaptă spre Pământ. Cercetătorii de la NASA l-au descoperit în urmă cu trei zile. Aceștia au declarat că asteroidul va trece la o distanță relativ mică de planeta noastră. 

Adrian Sonka, directorul Observatorului Astronomic a declarat că asteroidul va trece foarte aproape de Pământ, însă nu există niciun pericol. „Nu există motive de îngrijorare. Noi oricum nu ne putem da seama ce mărime au asteroizii... Acesta nu se îndreaptă spre Pământ, ci se rotește în jurul Soarelui și s-a întâmplat ca, anul acesta, acest asteroid să aibă o traiectorie, o orbită care se apropie mai mult de orbita Pământului. Acest asteroid se apropie în fiecare an de Pământ, iar asteroizii mici se descoperă cu 2-3 zile înainte. Dacă un astfel de asteroid ar intra în atmosferă, sigur s-ar dezintegra și am vedea doar o sferă luminoasă și nimic periculos. Nu s-ar putea produce evenimente neplăcute”, a spus Adrian Sonka, la Antena Stars.

×
Subiecte în articol: asteroid autobuz Pamant
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close