Antena 3 CNN Actualitate Oamenii lui Băsescu, Udrea şi Bica, în topul despăgubirilor. Vezi cine sunt marii samsari

Oamenii lui Băsescu, Udrea şi Bica, în topul despăgubirilor. Vezi cine sunt marii samsari

de M.Z.    |    12 Dec 2014   •   18:43

Ginerele preşedintelui, Radu Pricop, şi partenerii săi de afaceri sunt în topul despăgubirilor pe care le acordă statul român. În clasament apare şi protejatul Elenei Udrea, Gheorghe Stelian, anchetat de procurori în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, dar şi nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi.

În doar 30 de dosare, despăgubirile se ridică la peste un miliard de euro.

Cea mai mare sumă o vor încasa de la ANRP moştenitorii industriaşului interbelic Nicolae Malaxa. Aceştia vor primi de la statul român peste 622 de milioane de lei.

Pe locul doi în topul despăgubirilor se află omul de afaceri Şchiopu Simu Horia, care a dat un adevărat tun. Presa a scris că a cumpărat drepturile litigioase pentru această despăgubire cu puţin peste 5 milioane de lei şi acum încasează peste 466 de milioane de lei.

Moştenitorii industriaşului Malaxa şi unii dintre cei mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea se regăsesc şi pe locul trei în topul despăgubirilor cu peste 384 de milioane de lei de încasat. 

Dosarul care a trimis-o pe Alina Bica după gratii se află pe locul patru. Omul Elenei Udrea, Gheorghe Stelian, dar şi partenerul ginerelui lui Băsescu, Valentin Vişoiu, au de primit de la statul roman peste 377 de milioane de euro.

Pe locul cinci în topul despăgubirilor se află din nou nume sonore implicate în dosare de milioane de euro - Barbu Florin Şerban, implicat în dosarul lui Tudor Pendiuc şi Valentin Vişoiu din dosarul fostei şefe DIICOT. Aceştia aşteaptă ca statul să le vireze în conturi 375 de milioane de lei.

Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, este şi el în clasmanetul retrocedărilor, cu 297 de milioane de lei. 

Numele lui Gheorghe Stelian, omul Elenei Udrea, apare din nou în top, pe locul şapte cu o despăgubire de 225 milioane de lei. 

Din clasamentul celor care au de luat bani de la stat de pe urma retrocedărilor nu avea cum să lipsească ginerele lui Traian Băsescu. Radu Pricop şi partenerul său de afaceri imobiliare, Vişoiu Valentin Vişoiu, au de luat de la ANRP peste 44 de milioane de lei, după ce au obţinut în condiţii dubioase dreptul de proprietate asupra unor terenuri ale Brătineilor. În acest caz, Parchetul a deschis şi un dosar.

×
Parteneri
Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice
x close