Antena 3 CNN Actualitate Oamenii mor, autorităţile pasează vina. Cine este vinovat pentru lipsa unei bariere la locul carnagiului de la Iaşi

Oamenii mor, autorităţile pasează vina. Cine este vinovat pentru lipsa unei bariere la locul carnagiului de la Iaşi

Oamenii mor, autorităţile pasează vina. Cine este vinovat pentru lipsa unei bariere la locul carnagiului de la Iaşi
Sursa foto: Foto captura Antena 1
10 Sep 2013   •   23:00

Ani la rând, trecerea peste calea ferată de la marginea Iaşilor a fost pătată cu sânge. Cu sângele oamenilor care au murit în accidente. 11, duminica trecută. O familie întreagă, acum un an. Nimeni n-a schimbat nimic.

Prinşi într-o dispută, edilii şi reprezentanţii CFR-ului le-au refuzat oamenilor instalarea unei bariere. La adăpostul indiferenţei lor, se întâmplă noi accidente. Mai ales că, în goana nebună după bani, şoferii din zonă acceptă imediat curse ilegale.

Pentru unii şoferi siguranţa călătorilor nu contează în faţa banilor. Pentru 100 de lei sunt gata să pornească la drum, în orice condiţii. Pe un traseu unde, zilnic, alţi şoferi inconştienţi fac acelaşi lucru.

O dovedesc imaginile surprinse de camerele de supraveghere, la câteva minute după accidentul de duminică. Dintr-o maşină cu câteva locuri, care a trecut prin faţa trenului, cu puţin înainte de impact, au coborât 15 persoane.

În urmă cu două zile, în acest loc, o cursă ilegală s-a terminat tragic. 11 oameni au murit sfârtecaţi între fiarele unui microbuz lovit de tren şi târât sute de metri.

Crucile de pe margine stau mărturie în acest sens.

În faţa nepăsării autorităţilor, doar vigilenţa şoferilor mai poate garanta viaţa călătorilor. De conştiinţă nu poate fi vorba, atâta vreme cât microbuze supraîncărcate circulă zilnic pe drumurile ţării. Şi ale Capitalei. O dovedesc imaginile filmate de reporterii Observator.

Bani să iasă. O inconştienţă pentru care, din păcate, pasagerii plătesc cu viaţa.

Urmăreşte un reportaj cu camera ascunsă marca Observator.

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close