Oamenii mulţumesc cerului pentru zilele calde de toamnă. Sute de mii de români, disperaţi din cauza scumpirii preţului gazelor

de O.P.    |    12 Sep 2012   •   06:14
Oamenii mulţumesc cerului pentru zilele calde de toamnă. Sute de mii de români, disperaţi din cauza scumpirii preţului gazelor

Gazele naturale se scumpesc cu cinci procente în perioada următoare. Deşi producătorii susţin că majorarea nu se va simţi, pe mulţi români îi va arde la buzunare. Chiar dacă au centrale proprii sau sunt racordaţi la încălzirea oraşului, oamenii se gândesc deja la încălzirea cu lemne sau alte variante mai puţin costisitoare.

De la 15 septembrie, preţul gazelor naturale se va scumpi cu 5% pentru consumatorii casnici şi cu 10% pentru cei industriali. În localităţile în care reţelele de termoficare au fost desfiinţate, oamenii se gândesc deja cum să facă economie.

În alte oraşe, mulţi dintre cei care erau racordaţi la reţeaua de termoficare au ales să se debranşeze şi să apeleze la alte soluţii de încălzire.

Românii din oraşele unde preţul gigacaloriei este mai mic nu sunt tentaţi să îşi monteze centrale proprii.

Cu ajutorul subvenţiilor, locuitorii ploieştiului plătesc 160 de lei pe gigacalorie. Oraşul cu cel mai mare preţ este Constanţa, unde anul trecut gigacaloria a costat peste 338 de lei.


x close