Antena 3 CNN Actualitate Oamenii se tem de cutremure şi poluare excesivă. "Exploatarea gazelor de şist NU este periculoasă", spun autorităţile

Oamenii se tem de cutremure şi poluare excesivă. "Exploatarea gazelor de şist NU este periculoasă", spun autorităţile

Oamenii se tem de cutremure şi poluare excesivă. "Exploatarea gazelor de şist NU este periculoasă", spun autorităţile
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   06:14

Litoralul românesc a devenit un câmp de luptă după ce localnicii au anunţat că nu vor ca americanii de la Chevron să exploateze zona pentru gaze de şist.  Oamenii se tem de cutremure, dar şi de poluarea apei. Autorităţile îi liniştesc însă: nu există niciun periocol, iar zona nu va fi distrusă.

Adamclisi, Costinesti şi Vama Veche. Sunt perimetrele concesionate de către statul român companiei Chevron. Gigantul american ar trebui să înceapă lucrări de identificare a gazelor de şist. Deocamdată, procedurile folosite pentru explorare nu vor folosi deja celebra fracturare hidraulică. Cu toate acestea, localnicii se tem că zona va fi distrusă.

Şi primarii comunelor din perimetrele concesionate se tem de riscurile seismice. Dar poate cea mai mare teamă a localnicilor este legată de distrugerea potenţialului turistic a zonei.

Autorităţile de la Bucureşti încearcă să calmeze spiritele.  Şi reprezentanţii companiei Chevron spun că tehnologiile folosite pentru explorarea şi producţia gazelor din argile au fost utilizate pe scară largă în întreaga lume, inclusiv în România. Iar producţia de gaze de şist este dezvoltată într-o manieră sigură şi responsabilă pentru mediul înconjurător.

"Tehnologiile folosite pentru explorarea şi producţia gazelor din argile au fost utilizate pe scară largă în întreaga lume, inclusiv în România. Dezvoltarea şi producţia de gaze naturale din formaţiuni de argilă are o istorie care a demonstrat că aceste operaţiuni pot fi dezvoltate de o manieră sigură şi responsabilă pentru mediul înconjurător."
DECLARAŢIE OFICIALĂ A COMPANIEI CHEVRON

×
Subiecte în articol: Gaze de sist
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close