Antena 3 CNN Actualitate Oana Zamfir, dezvăluiri după ce FDA a limitat vaccinul Johnson&Johnson pe motiv de sindrom rar de coagulare a sângelui | Ce spune despre Pfizer şi Moderna

Oana Zamfir, dezvăluiri după ce FDA a limitat vaccinul Johnson&Johnson pe motiv de sindrom rar de coagulare a sângelui | Ce spune despre Pfizer şi Moderna

Oana Zamfir, jurnalist Antena 3, a comentat decizia Administrației pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) care a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulţi din cauza riscului rar de coagulare a sângelui. Pfizer şi Moderna sunt mai sigure şi cine vrea să ţină ascunse datele despre efectele adverse pentru 76 de ani? Iată răspunsul.

Oana Zamfir, dezvăluiri după ce FDA a limitat vaccinul Johnson&Johnson pe motiv de sindrom rar de coagulare a sângelui | Ce spune despre Pfizer şi Moderna
Sursa foto: Colaj Antena 3 | Reuters
de Claudia Popovici    |    06 Mai 2022   •   22:13

Reamintim că Johnson&Johnson a primit autorizație americană în februarie 2021 pentru adulţi.

"Vaccinul poate administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puţin dornică să folosească celelelate două vaccinuri, a precizat Administrația pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în SUA. Celelalte două sunt de la Moderna şi Pfizer.

Mai mult, producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fişa informativă pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecțiune rară dar care poate pune viaţa în pericol, avertizează Reuters.

Întrebată despre acest demers, Oana Zamfir, jurnalist Antena 3 a precizat: 

"Primul lucru pe care l-au cerut companiile farmaceutice producătoare ale acestor vaccinuri în special de FDA a fost garanția că nu vor fi trase la răspundere pentru aceste efecte secundare.

Odată cu decizia judecătorului federal din Texas în urma căreia 5.000 de pagini sunt publicate lunar din aceste documente secretizate pentru 76 de ani şi aveam să aflăm şi de ce au cerut această garanție. Pentru că efectele secundare majore au fost ascunse. Despre aceste efecte se știa încă de anul trecut.

FDA a modificat fişa informativă a vaccinului pentru a include riscul de trombocitopenie imună la câteva luni după  decizia similară a Agenţiei Europeană Medicamentului. Deci sunt lucruri care s-au produs în etape la distante mari de timp fără consecințe directe.

De exemplu, în România, în ciuda acestor decizii s-a spus că acest vaccin este sigur. Şi fac precizarea că acest vaccin.

Fac din nou precizarea că eu nu sunt împotriva vaccinărilor, nu sunt un antivaccinist. Cred că singurul lucru care trebuie cerut este ca adevărul, iată, ascuns prin decizii oficiale pentru 76 de ani să fie luat în calcul şi vaccinul să fie asemenea oricărui act medical în cunoștință de cauză şi aplicat oricărui pacient în parte.

În SUA sunt recunoscute doar 60 de cazuri dintre care 9 decese. De ce spun oficial pentru că sistemul de raportare a efectelor adverse la vaccinuri, de la începutul vaccinării a consemnat 27.970 de decese în SUA şi 219.865 de vătămări grave. Procentul este foarte mic conform tabelului, dar depinde şi de cum apreciem viaţa. 

SUA au administrat 564 de milioane de doze, cele mai multe peste 334 milioane fiind Pfizer, 212 milioane Moderna şi doar 19 milioane de doze de la Johnson&Johnson.

Este foarte important pentru că sistemul de raportare a efectelor adverse consemnează aceleași efecte secundare nu numai în materie de tromboze, ci şi de miocardite şi de multe alte paralizii, avorturi spontane.

Şi veți vedea că nu Johnson este primul pe listă. De aceea eu cred că analiza trebuie făcută cu toate tipurile de vaccinuri. Şi sunt consemnate decese inclusiv la categoria 5-11 ani şi miocardite şi tulburări de coagulare şi la 12-17 ani.

Atenție, aici este şi o precizare: 166 de tulburări de coagulare înregistrată la această categorie de vârstă şi toate Pfizer. Deci avem o problemă care se extinde la toate nu doar la Johnson&Johnson. La toate categoriile de vârstă sunt 13.755 de tulburări de coagulare, 6.000 aparținând Pfizer, 5.000 de Moderna 2.600 de Johnson", a explicat jurnalistul Antena 3, Oana Zamfir.  

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close