Antena 3 CNN Actualitate Obama critică haosul provocat în SUA de... "puţină gheaţă"

Obama critică haosul provocat în SUA de... "puţină gheaţă"

Obama critică haosul provocat în SUA de... "puţină gheaţă"
Sursa foto: Barack Obama
29 Ian 2009   •   12:52

Un val de frig năprasnic a paralizat Statele Unite. Gerul a făcut deja peste 20 de victime. Intemperiile au creat haos pe şosele, iar în nordul ţării, o furtună de zăpadă a lăsat fără electricitate mai mult de un milion de persoane.
Cu toate acestea, însă, preşedintele Barack Obama, obişnuit cu iernile grele din Chicago, a criticat haosul provocat în capitală de... "puţină gheaţă".
Iarna i-a prins pe nepregătite pe americani. Poleiul şi zăpada de pe şosele au creat mari probleme şoferilor. În unele state, în doar câteva ore au avut loc sute de coliziuni între autovehicule.
În urma unei furtuni puternice de zăpadă, peste un milion de oameni au rămas fără curent electric. Autorităţile au avertizat că, din cauza temperaturilor scăzute, nu vor putea să remedieze rapid situaţia.
Sute de şcoli şi instituţii publice au fost închise din cauza vremii nefavorabile. Situaţia a dat dureri de cap până şi familiei prezidenţiale. Fiicele lui Barack Obama nu au putut merge la ore, pentru că şcolile din Washington au fost închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
"Copiii mei nu au fost astăzi la şcoală. De ce? Pentru un pic de gheaţă? Aşa cum au spus copiii mei, în Chicago, şcolile nu se închid nicodată. De fapt, fiica mea de 7 ani a spus că oricum iese afară să se joace, nu rămâne în casă", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.
Statele cele mai afectate de intemperii sunt statele Kentucky, Arkansas şi Ohio.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama SUA ger zapada
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close