Antena 3 CNN Actualitate Obama sare în ajutorul Turciei pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii tentativei de lovitură de stat

Obama sare în ajutorul Turciei pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii tentativei de lovitură de stat

Obama sare în ajutorul Turciei pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii tentativei de lovitură de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
04 Sep 2016   •   13:19

Preşedintele SUA Barack Obama i-a dat asigurări duminică omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unei întrevederi ce a avut loc în marja summitului G20, că Washingtonul va acorda ajutor Ankarei pentru aducerea în justiţie a responsabililor de tentativa de lovitură de stat ce din 15 iulie, scrie AFP.

'Ne vom asigura că cei care au comis aceste acte vor fi aduşi în faţa justiţiei', a afirmat Barack Obama în cursul unei întrevederi bilaterale la Hangzhou (estul Chinei) cu preşedintele turc Erdogan, care îl acuză pe imamul Fethullah Gülen, aflat în exil în SUA din 1999, că este creierul puciului eşuat.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi s-au tensionat după tentativa de lovitură de stat eşuată şi apelurile insistente ale Ankarei pentru extrădarea predicatorului Gülen.

Vicepreşedintele american Joe Biden s-a deplasat pe 4 august la Ankara pentru a-şi exprima înţelegerea faţă de 'sentimentele intense' ale guvernului şi poporului turc în cazul fostului imam, dar a cerut Turciei să furnizeze mai multe elemente pentru a obţine extrădarea acestuia.

×
Subiecte în articol: lovitura de stat turcia Obama Erdogan
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close