Antena 3 CNN Actualitate Obiceiurile bizare pe care le au românii când merg în vacanțe

Obiceiurile bizare pe care le au românii când merg în vacanțe

Turiștii români au printre cele mai ciudate obiceiuri atunci când merg într-o vacanță. Cei mai mulți iau cu ei gelul de duș și săpunul din camere și nu consumă alimentele din minibar. Își uită, la plecare, până și obiecte de lenjerie intimă și nu lasă niciodată bacșiș în camerele de hotel.

Obiceiurile bizare pe care le au românii când merg în vacanțe
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    26 Iun 2022   •   09:36

Este concluzia la care a ajuns o platformă de rezervări hoteliere din România, în urma unui sondaj realizat la începutul lunii iunie.

"Turiștii români își uită în camere aproape orice, de la haine, ochelari de soare, chei, încărcătoare sau chiar telefoane mobile. La plecare, cei mai mulți dintre ei iau produsele cosmetice consumabile, cum ar fi gelul de duș sau săpunul. Nu lasă patul făcut și nici nu consumă produsele alimentare din minibar.

48% dintre cei chestionați au declarat că nu lasă bacșiș în camera de hotel pentru personalul de curățenie, în timp ce 40% dintre ei au spus că lasă, ]n funcție de cât de mulțumiți au fost de serviciile primite pe parcursul sejurului.

Potrivit sondajului, atunci când vine vorba despre alegerea unei unități de cazare pentru concediu, turiștii țin mai întâi cont, evident, de preț, apoi de facilitățile camerei, dar și de curățenie. Mai contează și facilitățile hotelului, poziționarea, personalul, restaurantul și existența unui loc de parcare. În ceea ce privește dotările pe care și-ar dori să le regăsească în camerele de hotel sau de pensiune, în topul preferințelor se află balconul, prosoapele, aerul condiționat și produsele cosmetice consumabile, potrivit aceluiași sondaj", a explicat corespondentul Antena 3 Cătălina Buzoianu.

48% dintre românii chestionați au declarat că și-au achiziționat deja o vacanță pentru această vară, în timp ce 51% au spus că mai așteaptă, eventual, ofertele de tip last-minute.. Sondajul a fost realizat în perioada 2-6 iunie.

 

×
Subiecte în articol: turisti sondaj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close